Banereglement

BERG TENNISKLUBB

Les reglene nøye. 

1. Kun betalende medlemmer har lov til å benytte banene. Medlemmer har anledning til å spille med en gjest en gang iblant. Baneleie for gjesten er kr 100, som Vippses til 501838 – Berg Tennisklubb, før spill. Gjestespill skal som hovedregel foregå på bane 3 eller 4.

2. Banebytte skjer hver hele time.

3. Husk alltid å henge opp Matchi-kvittering for betalt medlemskap på tavlen! Du går inn i Matchi via en webserver og finner din kvittering under din profil og «mine betalinger». Hvis det ikke henger kvittering på tavlen kan ikke banen regnes som reservert, og spillere må vike for andre av klubbens medlemmer. Medlemmer kan ikke booke to påfølgende timer for sammen å stå på banen i 2 timer. Kommer det ingen etter dere kan dere selvsagt fortsette å spille. Kvittering skal kun henges opp samme dag som man skal spille. Baneskifte finner sted hver hele time.

4. Bane 1, 2, 3 og 4 har grusdekke som krever daglig vedlikehold. Etter bruk og før vanning, skal banene kostes, start ytterst og gå i sirkler mot midten. (Se detaljert info om kosting og vanning lengst ned på denne siden.)

5. Grusbanene skal vannes skikkelig før og etter bruk.  Tørre baner blir slitt svært raskt. Ta gjerne en pause og vann banene. Det er både bedre og tryggere å spille på en fuktig grusbane. VANNET MÅ SKRUS AV MED KRANEN VED GJERDET OG IKKE BARE DYSEN PÅ SLANGEN.

6. Sko med knotter/grovt mønster skal ikke benyttes, bruk tennissko med jevn såle.

7. Ta hensyn til naboer og andre spillere, unngå unødig støy, roping og banning.

8. Dersom flere venter på å få spille, skal de som vil spille double ha prioritet.

9. Tilgang til banene går ikke gjennom privat eiendom. Tilgang til banene går via gangveien mot T-banen som går inn stikkveien opp fra Irisveien.

10. Hvis du ankommer banene med bil, er det ikke tillatt å parkere i stikkveien inn mot banene eller langs banene. Det er rimelig beboerparkering i Irisveien og andre veier i nærområdet, og aldri vanskelig å finne parkering.

11. Alle medlemmer har et felles ansvar for å holde baner og klubbens område ryddig! Ta med alt av eget utstyr, baller drikkeflasker og søppel fra banene. Søppel kastes i søppelkasse plassert i stikkvei ved enden av bane.

**
Våre 4 grusbaner har grusdekke som krever daglig vedlikehold. Alle medlemmer må ta ansvar for banene. 

Før du spiller:
Banen må alltid vannes før spill. Er det tørt, må det vannes spesielt godt. Området 2 meter foran grunnlinjen og 3 meter bak grunnlinjen må vannes ekstra godt.

Vanning skjer ved at slangetuten holdes litt skrått oppover og føres sakte frem og tilbake. Ikke rett tuten ned mot banen, det kan lage synlig hull. Ikke vann så mye at det oppstår dammer.

På varme dager kan det være nødvendig å vanne oftere. Tørre baner blir slitt svært raskt. Ta gjerne en pause og vann banene.

Etter spill:
Banen må kostes og linjene rengjøres. Start lang gjerdet og dra kosten rundt banen i ytterkant og forsette innover i en sirkel mot midten. Linjene feies etter at banene er kostet.
Banen skal kostes selv om ingen venter på å spille.

Takk for at du hjelper oss med å holde banene våre i god stand!

Styret Berg Tennisklubb
Mars 2024